تجهیزات چشم پزشکی

باتوجه به پیشرفت روز افزون فناوری و تأثیر آن در رشته‌های مختلف از جمله پزشکی و اهمیت تجهیزات پزشکی در این حوزه، نقش انکار ناپذیر علم مهندسی پزشکی در افزایش کیفیت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.با توجه به ارزش بالای مادی و سرمایه ای تجهیزات پزشکی و نقش حیاتی آن در سلامت بیماران، فرایند خرید، نصب و راه اندازی، آموزش، کالیبراسیون، نگهداری، تعمیر و … این تجهیزات از حساسیت بسیار بالایی در مقایسه با سایر تجهیزات برخوردار است. در این جا با توجه به نقش برجسته سلامت چشم در افراد جامعه و اهمیت تجهیزات مرتبط با چشم، به بررسی دستگاه ها و تجهیزات در زمینه چشم پزشکی و بینایی سنجی پرداخته ایم.

با استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته امکان ارزیابی بسیار دقیق و کاملی از قسمت قدامی چشم فراهم می شود. برخی از این ارزیابی‌ها عبارتند از:

ارب اسکن (Orbscan) و Pentacam
به وسیله این دستگاه، توپوگرافی قرنیه یعنی ساختمان کلی قرنیه شامل قدرت سطحی، ضخامت و شکل قسمت جلوئی و خلفی آن مشخص می شود. این روش یکی از تکنیکهائی است که می تواند قسمت خلفی قرنیه را نیز مورد ارزیابی قرار دهد.

پاکی متری Pachymetry
پاکی متری روشی است که در آن با استفاده از امواج مافوق صوت ضخامت قرنیه اندازه گرفته می شود. پاکی متری یک اقدام اساسی و اصلی قبل از انجام جراحی های عیوب انکساری مانند لیزیک است زیرا در این قبیل جراحی ها قسمتی از بافت قرنیه برداشته می شود.

توپوگرافی Topography
در این روش با فرستادن حلقه های نورانی به سطح قرنیه و سپس دریافت بازتاب این حلقه ها و آنالیز اطلاعات دریافت شده و بررسی نقشه توپوگرافی می توان هر اختلالی در قرنیه مانند کراتوکونوس(قوز قرنیه)، اسکار در قرنیه و همچنین انحنای قرنیه را مشخص کرد. این روش یک اقدام اصلی برای افرادی است که می خواهند تحت عمل جراحی تصحیح عیوب انکساری مانند لیزیک قرار گیرند. همچنین ممکن است در پی گیری پس از عمل در بعضی از افراد نیز مورد نیاز باشد.

[تجهیزات چشم پزشکی] کونفو اسکن Confoscan
از این تکنیک می توان برای بررسی قرنیه پیش از اعمال جراحی، تشخیص زودهنگام کراتوکونوس یا قوز قرنیه، بررسی سلامت اندوتلیال(داخلی ترین لایه قرنیه)، تعیین عمق لایه ای از سطح قرنیه که در بعضی از جراحی ها کنارزده می شود و بررسی لایه اپیتلیال(سطحی ترین لایه قرنیه) استفاده کرد.

تونومتر غیر تماسی
از این وسیله بدون نیاز به بی حسی و رنگ آمیزی قرنیه چشم جهت اندازه گیری فشار چشم استفاده می شود. از آنجا که بیشتر پزشکان برای اندازه گیری فشار چشم از تونومتر تماسی استفاده می کنند و تونومتر تماسی نیاز به بی حسی چشم و رنگ آمیزی قرنیه با فلوئورسئین دارد بسیاری از بیماران مانند کودکان و افراد مسن همکاری خوبی ندارند و این امر باعث خطا در اندازه گیری فشار چشم می شود. ولی در تونومتر غیر تماسی نیازی به بی حسی و رنگ آمیزی قرنیه نیست و به راحتی از آن برای اندازه گیری فشار چشم تمامی بیماران می توان استفاده کرد. از آنجا که که بالا بودن فشار چشم یا همان آب سیاه پدیده بسیار خطرناکی است و عدم درمان مناسب و به موقع در این زمینه منجر به نابینایی می شود توصیه می شود افراد عادی حداقل سالی یک بار و افراد با سابقه خانوادگی آب سیاه حداقل شش ماه یک بار به بررسی فشار چشم خود بپردازند .

[تجهیزات چشم پزشکی] لنزمتر
لنزمتر (Lensmeter) ، دستگاهی است که به وسیله‌ آن ، توان، محور و مقدار منشور یک عدسی تعیین می شود و یکی از وسایل ضروری هر مؤسسه عینک سازی است و در مدل‌های گوناگون یا با نام های تجاری از قبیل : لنزومتر، فراکسیونومتر، فوکومتر یافت می شود و در یک تعریف کلی می توان گفت: این گونه لنزمتر های دستی، دارای حدودا یک صد و پنجاه قطعه مکانیکی با عملکردها و حساسیت های مختلف و تقریبا دارای پانزده عنصر اپتیکی که شامل عدسی هایی با ضریب شکست های بسیارحساس و اینه‌ انعکاسی، خط کش مدرج و حدود چهار عدد شیشه‌‌ رتیکول بسیار دقیق باشند و در بعضی از لنزمتر های جدید، مقدار درصد جذب اشعه‌ی ماوراء بنفش (UV) و عدد آبه ‌(Abbe) عدسی را هم می توان مشاهده کرد. بعضی از لنزمتر ها، اتوماتیک و دیجیتالی (Autolensmeter) هستند و توان عدسی به صورت پرینت (چاپ شده) از دستگاه خارج می شود و از ۱۲/۰ الی۳۰ دیوپتر را می توان اندازه گیری کرد. در بعضی از لنزمترها، توان عدسی از داخل و بعضی دیگر از بیرون خوانده می شود. از انواع دیگر این دستگاه، می توان از لنزمترهای تلویزیونی نام برد که صفحه‌ نمایشگر تعیین محور و توان عدسی از بیرون قابل روِیت است. بعضی دیگر، دستی هستند که نوع دستی آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

پکی متری
پکی متری وسیله ای اولتراسونیک برای اندازه گیری ضخامت قرنیه است. با این وسیله ضخامت قرنیه در مرکز و ۸ نقطه اندازه گیری می شود. یکی از کاربردهای پکی‌متری ، بررسی پیش از عمل لیزیک است. با پکی متری می توان حداکثر ضخامت قابل برداشت توسط لیزر اگزایمر را در جریان عمل لیزیک تخمین زد.

[تجهیزات چشم پزشکی] پریمتری
پریمتری روشی جهت بررسی میزان بینایی است. انجام این تست به صورت کامپیوتری دارای دقت و سرعت بالایی است و انجام پریمتری در بیماری های مختلف چشم به ویژه در گلوکوم (آب سیاه) و بیماری های عصب اپتیک کمک شایانی می کند. به کمک روش پریمتری اختلال میدان دید ناشی از بیماری‌های شبکیه، عصب بینائی و مسیر بینائی داخل جمجمه‌ای را تشخیص داده و پیگیری می‌کنند. باید توجه داشت که این آزمون به پاسخ‌های فرد وابسته است. دو روش اصلی برای پریمتری وجود دارد که به استاتیک و کینتیک معروف است.
در پریمتری استاتیک (ثابت)، ابتدا یک نور ضعیف را در محلی خاص نشان می‌دهند، اگر دیده نشد، بدون حرکت دادن محل نور، شدت نور را افزایش می‌دهند تا اینکه فرد آن را ببیند. این را آستانه آن محل می‌گویند. این کار را در نقاط مختلف تکرار کرده و حساسیت نوری نقاط مختلف را با هم مقایسه می‌کنند.
در پریمتری کینتیک (متحرک) ، شیء آزمودنی (با اندازه و روشنی ثابت) را در محورهای مختلف از محیط به مرکز میدان دید می‌آورند تا اینکه در هر محور فرد آن را ببیند. این نقاط سر حد بینائی را به هم وصل می‌کنند تا یک ایزوپتر (lsopter) به‌دست اید (در داخل ایزوپتر، آن هدف را می‌توان دید و در خارج آن خیر.) هر چه ایزوپتر، بزرگتر باشد میدان دید بهتر است. هر چه روشنائی شیء آزمون بیشتر باشد و اندازه شیء آزمون بزرگتر باشد، ایزوپتر ترسیمی برای آن شیء بزرگتر است. ‌سه روش فرعی نیز برای پریمتری وجود دارد که شامل صفحه مماسی Tangent Screen پریمتر گولدمن و پریمترهای خودکار کامیپیوتری است. صفحه مماسی ساده‌ترین وسیله پریمتری است. در این روش از سنجاق‌های سفید روی یک چوب سیاه استفاده می‌شود که در برابر یک صفحه سیاه نشان داده می‌شوند. این روش ۳۰ درجه مرکزی میدان بینایی را بررسی می‌کند. ‌در پریمتر گولدمن، ‌بیمار در برابر نیمکره سفید توخالی می‌نشیند و سپس میدان دید او توسط نقاط نورانی که شدت و اندازه آن ها قابل تنظیم است به هر دو روش استاتیک و کینتیک بررسی و ترسیم می‌شود. در روش پریمترهای خودکار کامپیوتری به کمک کامپیوتر حساسیت آستانه هر نقطه از میدان دید (پریمتری استاتیک) را به دقت به‌صورت اعدادی مشخص می‌کنند. این دستگاه می‌تواند پریمتری بیمار را به‌ صورت نمودارهائی که حاصل اتصال نقاط مشابه (از نظر حساسیت) به‌ هم است، نشان دهد و همچنین نتیجه پریمتری بیمار را در حافظه خود نگه دارد.

[تجهیزات چشم پزشکی] توپوگرافی
توپوگرافی وسیله ای برای بررسی قدرت و شکل قرنیه است. به وسیله توپوگرافی با تصاویری که به طریقه کامپیوتری پردازش شده‌اند می توان قدرت انکساری قرنیه، وجود و مقدار آستیگماتیسم و محور آن و وجود آستیگماتیسم نامنظم به خصوص کراتوکونوس را بررسی کرد. مهمترین کاربرد توپوگرافی در بررسی قبل و بعد از اعمال انکساری نظیر RK، PRK و LASIK ‌است. دستگاه توپوگرافی حلقه های نورانی بر سطح قرنیه می‌تاباند که دستگاه کامپیوتر همراه آن از روی بازتاب شکل این حلقه ها به قدرت انکساری قرنیه در نقاط مختلف آن پی می برد. قدرت های مختلف سطح قرنیه به صورت رنگ های مختلف طراحی و مشخص می شود که باعث سهولت در تشخیص بیماری های مختلف قرنیه می شود. انجام توپوگرافی قبل از عمل برای آن است که بیماری های مختلف به خصوص اگر آستیگماتیسم نامنظم یا قوز قرنیه وجود داشته باشد تشخیص داده شود.

Visucam
این وسیله جهت عکس برداری از شبکیه با کیفیت تصویر فوق العاده به کار می‌رود. تنوع در تولید این دستگاه به پزشک این توانایی را می‌دهد که دستگاه را با قابلیت‌های عکس‌برداری، فلورسان یا آنژیوگرافی انتخاب کند.
طراحی این وسیله به گونه ای است که فضای کمی را اشغال کند و طیف وسیعی از عملکرد، از گرفتن تصاویر تا آنالیز را انجام دهد، که این مساله باعث بهینه شدن فرایند معاینه و تشخیص می شود.

‌خصوصیات فنی آن عبارتند از :
‌گرفتن تصویر با زاویه میدان۳۰ و‌ ۴۵ ‌درجه
‌گرفتن تصویر در حالات مختلف رنگی، عاری از نور قرمز، آبی و قرمز. همچنین تصاویر از ناحیه قدامی و آنژیوگرافی فلورسان
‌فیلترهای FAاز نوع محرک exciter و مانع barrier و فیلترهای IR , UV از نوع barrier
‌فاصله زمانی گرفتن تصاویر ۲-۵/۱ ثانیه
‌قطر مردمک mmd‌۴
‌فاصله کاری mm40
‌سنسور گرفتن تصویر megapixels 5 CCD
‌سیستم عامل Windows XP Professional
‌هارد دیسک با ظرفیت ذخیره تا ۶۰ تصویر
‌ابعاد دستگاه (L x W x H mm( ‌۶۷۰*‌۴۱۰*‌۴۸۰
وزن دستگاه Kg‌۳۰
Visante Omni
به عنوان اولین سیستمی که تکنولوژی های پیشرفته OCT و Placido disk را با هم ترکیب کرده است ، این دستگاه دریچه ای جدید برای ارزیابی قرنیه و ناحیه قدامی گشوده است.
Visante Omni ‌قابلیت تبادل اطلاعات با توپوگرافی Atlasمدل ۹۰۰۰ را دارا است. با فراهم کردن امکان توپوگرافی و آنالیز پاکی متری جامع، وسیله ای قدرتمند برای درمان بیماران مبتلا به عیوب انکساری بوده، همچنین به طور مؤثر برای استفاده در کاربردهای مربوط به بیماری های آب مروارید و آب سیاه تطبیق یافته است.


Visante OCT
این دستگاه برای تصویربرداری از ناحیه قدامی چشم و همچنین بیومتری به کار می‌رود، تصاویر منحصر به فرد با رزولوشن بالا ، امکان اندازه گیری های دقیق را فراهم آورده و در نتیجه ابزاری بسیار موثر برای معاینه و درمان است.
Visante OCTعملکردی بهینه دارد و کارکردن با آن ساده بوده و بسیاری از مراحل کار به صورت خودکار انجام می پذیرد.

مشخصات فنی آن عبارتند از:
الف- اسکن ناحیه قدامی:
‌محدوده mm‌۱۶* ۶
‌اسکن به صورت تک خطی، دوخطی و چهارخطی
‌قابل تنظیم با میزان افزایش ۱ درجه
‌۲۵۶ A-scanدر خط
ب- نقشه پاکی متری:
‌محدوده mm‌۱۰ *۳
‌الگوی اسکن قابل تنظیم ۸ خطی
‌نقشه ناحیه ای با مقادیر مینیمم، ماکزیمم و متوسط
‌۱۲۸ A-scan در خط
‌ج- اسکن قرنیه:
‌محدوده mm‌۱۰ *۳
‌قابل تنظیم با میزان افزایش ۱ درجه
‌۵۱۲ A-scanدر خط
Stratus OCT
این دستگاه که از نور با فرکانس نزدیک به مادون قرمز استفاده می کنند، جهت تصویربرداری از فوندوس، تهیه نقشه های مرتبط با آنالیز RNFL و تهیه تصویر سطح مقطعی از لایه های شبکیه همراه با ارائه ضخامت آن به کار می رود.
Stratus OCT لایه های شبکیه را با رزولوشن بالا نمایان می سازد که پزشک را در معاینه، درمان و بررسی مداوم بیمارهای شبکیه به طور مؤثر یاری می رساند.

مشخصات فنی آن عبارتند از:
‌الف- تصویربرداری توموگرافیک:
‌رزولوشن محوری/افقی کمتر از m‌۱۰ سرعت اسکن A-scans‌۴۰۰ در ثانیه انجام اسکن با روش های خطی، دایره ای، حلقه های هم مرکز و خطوط شعاعی پیکسل قابل تنظیم از (افقی۱۲۸*‌محوری ۱۰۲۴) تا (افقی ۷۶۸*‌محوری ۱۰۲۴)
‌ب- تصویربرداری از فوندوس:
میدان دید ۲۰/۵*‌۲۶
تصویر CCD
حداقل قطر مردمک mm‌۲/۳

اسلیت لمپ (Slit lamp)
از این وسیله برای بررسی بیماری های سطح قدامی چشم استفاده می شود. با این وسیله معاینه کننده می تواند اجزای چشم شامل پلک ها – مجاری اشکی – ملتحمه -‌قرنیه‌- عدسی – زلالیه – زجاجیه و حتی با امکانات جانبی شبکیه را نیز بررسی کند. با این وسیله طیف وسیعی از بیماری های اجزای نام برده چشم را می توان تشخیص داد. بیشترین کاربرد این وسیله تشخیص کدورت های مدیاهای شفاف چشم مانند اختلالات قرنیه و آب مروارید و حتی آب سیاه است و در مدل های مختلف وجود دارد.

۱۱۵ Slit lamp
این Slit Lamp هر دو مشخصه عملکرد اپتیکی فوق العاده و سادگی استفاده را یک جا ارائه می دهد. با استفاده از این دستگاه می توان تمام معاینات متداول و نیز جایگذاری لنزهای طبی را با راحتی بسیار انجام داد.
امکان تنظیمات مختلف Slit پزشک را قادر می سازد که بسیاری از تکنیک های نوردهی را به کار ببرد. همچنین انتقال بالای اجزای سیستم اپتیکی آن به طور قابل ملاحظه ای در معرض تابش نور قرار گرفتن بیمار حین معاینه را کاهش می دهد. با استفاده از این وسیله چشم های بیمار به طور موثری در برابر تشعشعات مضر UV و IR مطابق با استاندارد ۱۰۹۳۹ ISO محافظت می شود.

خصوصیات فنی آن عبارتند از :
بزرگنمایی ۸x ،۱۲x و ۲۰ x با عدسی چشمی ‌۱۰x
قطر میدان دید mm 25-10 بزرگنمای عدسی چشمی ‌۱۰x عرض تصویر Slit به صورت پیوسته از ۰ تا ۱۴ میلی متر طول تصویر Slitn در مراحل ۱۴-۸-۵/۳-۵/۰ میلی متر به صورت پیوسته ۱۴-۱ میلی متر
چرخش تصویر Slitn به صورت پیوسته ‌۹۰-+
مسافت کاری آزاد ۷۳ میلی متر حرکت پایه mm‌۳۰ (عمودی) ، mm‌۱۱۰ (جانبی) ، mm‌۹۰ (محوری)
حرکت عمودی هدرست mm 59 nt

۱۲۰ Slitlamp
این Slit Lamp یک وسیله تشخیص چند کاره است. این دستگاه دو ویژگی عملکرد اپتیکی فوق العاده و راحتی استفاده را برای تشخیص دقیق بیماری ها در نواحی قدامی، زجاجی و انتهایی چشم فراهم می آورد.
همچنین به دلیل انتقال اپتیکی بالا، چشم بیمار می تواند با شدت نور پایین تری مورد معاینه قرار بگیرد. لازم به ذکر است که با اضافه کردن وسایل جانبی، امکان مستند سازی دیجیتال به سرعت فراهم می اید که به پزشک این امکان را می دهد که یافته های خود را به صورت شفاف و قابل فهم با استفاده از تصاویر به دست آمده برای بیمار شرح دهد.

s42993a.tif

مشخصات فنی آن عبارتند از:
بزرگنمایی ‌۳۲, x20x ,‌۱۲, x‌۸, x5x با عدسی چشمی ۱۰ x و بزرگنمایی,‌۴۰ , x‌۲۵, x‌۱۶, x‌۱۰, x‌۶x با عدسی چشمی ‌ ۵/۱۲x
قطر میدان دید mm 40-6 با عدسی چشمی ‌۱۰x و قطر میدان دید mm‌۳۱-۵ با عدسی چشمی x‌۵/۱۲
بزرگنمای عدسی چشمی به صورت انتخابی ‌۱۰x یا ۵/۱۲x
عرض تصویر Slit به صورت پیوسته از۰ تا ۱۴میلی متر
مسافت کاری آزاد ۶۵ میلی متر
چرخش تصویر Slit به صورت پیوسته ‌۹۰-+
حرکت پایه mm‌۳۰ (عمودی)، mm 110 (جانبی) ، mm‌۹۰ (محوری)
حرکت عمودی هدرست mm 59

۱۳۰ Slitlamp
چند کاره بودن ویژگی اصلی این Slit Lamp است که با دارا بودن طیف وسیعی از توانمندی‌ها پزشک را قادر به انجام درمان جامع چشم های بیمار می سازد. ترکیبی از سیستم کارکرد پیشرفته که در طراحی آن راحتی کاربر در نظر گرفته شده است، مشاهده با کنتراست بالا و سیستم مستند سازی پیشرفته، باعث تشخیص بیماری با قابلیت اطمینان بالا می شود.
این وسیله به صورت انتخابی قابلیت مجهز شدن به تجهیزات جانبی مختلفی را دارا است که از آن جمله، وسایل مورد نیاز برای لیزر درمانی هستند.

‌خصوصیات فنی آن عبارتند از :
بزرگنمایی ‌۳۲, x‌۲۰, x‌۱۲, x‌۸, x‌۵x با عدسی چشمی ۱۰ x و بزرگنمایی ,‌۴۰, x‌۲۵x ‌۱۶, x‌۱۰, x‌۶x با عدسی چشمی ‌ ۵/۱۲x
قطر میدان دیدmm 40-6 با عدسی چشمی ‌ ۱۰x و mm 31 -5 با عدسی چشمی‌ ۵/۱۲x
بزرگنمایی عدسی چشمی به صورت انتخابی ‌۱۰x یا ‌ ۵/۱۲x
عرض تصویر Slitبه صورت پیوسته از mm‌۱۴-۰
مسافت کاری آزادmm66
چرخش تصویر Slitبه صورت پیوسته ‌۹۰درجه
‌حرکت پایه mm‌۳۰(عمودی ) ، mm‌۱۱۰ (جانبی ) ، mm‌۹۰(محوری )
حرکت عمودی mm‌۵۹

Trabect ome
Trabectome وسیله ای برای جراحی با حداقل برش برای درمان گلوکومای open angle است. این وسیله یک تکه ۱۲۰-۶۰ از شبکه trabecular) trabecular meshwork) را با دقت و احتیاط برداشته و امکان دسترسی مجدد به مسیرهای drainage طبیعی چشم را فراهم می سازد.
نوک و سر این وسیله دارای قوس ‌۶۰ است و هندپیس یک بار مصرف آن قابلیت یکی کردن پالس دوقطبی الکترو جراحی electro-surgical با irrigation و aspiration را دارد. روی میزآن کنترل های ژنراتور فرکانس بالا، یونیت Irrigation / Aspiration و کنترل پدال پایی ۳ مرحله ای وجود دارد.

‌ویژگی های دستگاه
۱- بازگرداندن بالانس و تعادل طبیعی سیالات چشم
۲- حداقل برش
۳- برداشتن امن و مطمئن شبکه trabecular و دیواره داخلی کانال schlemm
۴- امکان دسترسی مستقیم به کانال های برون‌ریز outflow channels
۵- کاربرد آسان
۶- خطر بسیار کم برای بیمار
۷- ساده تر بودن از سایر درمان های سنتی
۸- برش بسیار کوچک قرنیه برای جراحی قسمت قدامی
۹- عدم نیاز به دستکاری ملتحمه (conjunctiva) و صلبیه (sclera)
۱۰- حداقل عوارض بعد از عمل
۱۱- عدم ممانعت از اصول و شیوه های فیلترینگ استاندارد

گلوکوما
از این دستگاه برای تصویربرداری غیر تهاجمی از بافت های متفاوت چشم در اتاق قدامی و اتاق خلفی استفاده می شود(مثل قرنیه و شبکیه.) با استفاده از نرم افزار تحلیلی همراه با دستگاه می توان پارامتر های متفاوتی را از این تصاویر به دست آورد. این دستگاه به صورت پرتابل هم قابل استفاده است و ماژول های متعددی همراه با دستگاه قابل استفاده است که از هر کدام از آن ها برای تصویربرداری بافت خاصی از چشم استفاده می شود. مشخصات فنی آن عبارتند از:
رزولوشن CCD:3/5 مگا پیکسل
ضبط ویدئو: ۴۸۰*‌۴۶۰
میدان دید:۴۰ درجه
فاصله کاری:۴۳ میلی متر
محدوده جبران : ۳۰- تا ۳۰ دیوپتر
تعداد ماژول ها:۵

دستگاه گلوکوما
از دستگاه گلوکوما نوع ۱۰۰۰FT- برای اندازه‌گیری فشار داخل چشم استفاده می شود. این دستگاه اندازه گیری فشار داخل چشم را بدون تماس با قرنیه انجام می دهد. این دستگاه دارای یک measurement window است که پس از تنظیم نزدیک چشم بیمار توسط کاربر، یک باد به سمت چشم بیمار وارد کرده به گونه ای که سطح قرنیه دقیقا صاف شود سپس با استفاده از یک فرستنده مادون قرمز و یک گیرنده فوتوالکتریک و بر مبنای فاصله زمانی رفت و برگشت قرنیه از حالت صاف به حالت اول، فشار داخل چشمی را محاسبه می کند. از مزایای این دستگاه آن است که نیازی به بی حسی چشم نیست و این اندازه گیری را به صورت غیر تماسی انجام می دهد. از جمله مزایای دیگر آن است که به دلیل اینکه اندازه گیری را به صورت غیر تماسی انجام می‌‌دهد موجب کاهش انتقال بیماری توسط چشم در مقایسه با روش تماسی می شود.
برای تنظیمات این دستگاه می توان از صفحه مانیتور به صورت لمسی استفاده کرد. این دستگاه دارای قابلیت تنظیم و اندازه گیری به صورت خودکار است. اطلاعات فنی این دستگاه شامل موارد زیر است:

بدنه اصلی:
محدوده حرکت هد اندازه گیری: بالا- پایین ۴۵ میلی متر، چپ – راست ۸۸ میلی متر، عقب – جلو ۴۰ میلی متر
محدوده حرکتی chin rest: 70 میلی متر
صفحه مانیتور: LCD 7/5 اینچ
وزن: ۱۸ کیلوگرم
ولتاژ: VAC‌۱۴۰-۱۰۰
فرکانس: Hz 60 -50
توان مصرفی: ۸۵ تا ۱۱۰ VA
دمای محیط برای اندازه گیری: ۴۰-۱۰ درجه سانتی گراد
رطوبت: ۷۵-%۳۰%
منبع نور: LED با طول موج ۸۸۰ نانو متر

سیستم تصویربرداری دیجیتال
یک سیستم تصویربرداری دیجیتالی کامل با آنژیوگرافی فلورسئین است که یک پرینتر هم بر روی آن سوار است. با وجود قابلیت شبکه ، این سیستم قوی برای مراقبت‌های اولیه در بیمارستان ها و اتاق های عمل بسیار ایده آل و مطلوب است.

مشخصات فنی
صفحه LCD بزرگ با قدرت نمایش ویدئویی همزمان
سه دوربین ویدئویی CCD سبک با ۵ لنز قابل تعویض
DVD-RAM دوتایی برای پشتیبانی backup آسان
تا ۱۳۰ درجه میدان دید
کنترل و پدال پایی ۳ کاره برای تنظیم آسان شدت نور و فوکوس
پرینتر رنگی

[تجهیزات چشم پزشکی] تخت جراحی متحرک با کارایی بالا برای مراکز جراحی
این تخت در مراکز جراحی دارای کارایی و عملکرد بسیار بالایی است و سبب راحتی بیمار در هنگام عمل جراحی می شود. از قابلیت های این تخت عبارتند از:
جا و فضای مناسب برای پای جراح
دو اهرم ترمز بر روی چهار چرخک زیر پایه‌ها، همراه با پایه استیل دارای تعادل و استحکام بالا
زیر سری دارای لولا و قابل حرکت
نگهداری آسان به دلیل جنس رویه نشیمنگاه
کنترل مطمئن حافظه با ۳ شرایط قابل برنامه ریزی مجزا
حرکت نامحدود با ۳۶۰ درجه چرخش
دو چرخک هدایت کننده برای مانور و حرکت راحت شخص از سر یا پا
دسته (انتخابی) برای اطمینان بیمار هنگام نشستن یا پایین آمدن از روی تخت
طراحی فوق العاده مکانیکی به منظور راحتی بیمار
رویه چرم ، بادوام، ضد خراش و سائیدگی، دارای رنگ ثابت، مقاوم در برابر پارگی، مقاوم در برابر مواد ضدعفونی کننده، بدون درز و خط، در رنگ های بسیار متنوع
لوازم یدکی و جانبی فراوان
انعطاف پذیری بالا
سیستم کنترلی استریل برای تنظیم ارتفاع و سر
شارژ سریع باتری با توان بالا، امکان ۳۵ تا ۴۰ عمل برای هر بار شارژ
دکمه Stop برای شرایط اضطراری

شبیه ساز آموزش جراحی چشم
یک سیمولاتور بسیار پیشرفته برای آموزش جراحی داخل چشم (intraocular) است. در حین عمل شبیه سازی شده (ساختگی)، جراح ابزار و تجهیزات واقعی کوچکی که داخل چشم مصنوعی فرو می رود، به کار می برد. حرکت ابزار و وضعیت چشم به وسیله سنسورهای بسیار دقیق گرفته شده و به کامپیوتری که سناریوی عمل مجازی را به میکروسکوپ EYESi می دهد، منتقل می کند. روند جراحی ساختگی، از پیش تعریف شده نیست بلکه به چگونگی عملکرد جراح بستگی دارد EYESi setup شامل platform سیمولاتور، واسط های جراحی برای عمل vitreoretinal و/ یا کاتاراکت و مدول های نرم افزاری شبیه سازی هستند. این مدول ها محتوای آموزش واقعی را فراهم می کنند.
مشخصات فنی
طراحی فوق العاده برای راحتی و انعطاف در هنگام استفاده امکان آموزش جراحی کاتاراکت و vitreoretinal در یک platform
امکان تنظیم سیمولاتور برای نیازهای خاص، فردی و جداگانه
تعویض ساده واسط جراحی در عرض چند ثانیه

لنز تشخیصی
این لنز برای بازگرداندن قدرت تطابق چشم طراحی شده است و نه تنها برای اصلاح آب مروارید، بلکه برای بازگرداندن دید کامل بینایی و پیرچشمی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که این لنز در هر دو طرف خود دارای لولا است، به راحتی توسط عضلات مژگانی حرکت می کند و چشم می تواند به طور طبیعی بر روی اشیاء دور و نزدیک تمرکز کند و در نتیجه باعث افزایش رنج بینایی می شود.
طراحی قسمت اپتیک این لنز به گونه ای است که باعث افزایش عمق تمرکز و در نتیجه بهبود و ارتقاء دید نزدیک، می شود. بر خلاف لنزهای چند کانونی، این لنزها تمام نور دریافت شده توسط چشم را به یک نقطه کانونی هدایت کرده و به فرد کمک می کند که بتواند تصویر را واضح‌تر و شفاف تر ببیند.

مشخصات فنی
توان موجود: ۱۰ تا ۳۳ دیوپتر در فواصلD 5/0 و ۱۸ تا ۲۲ دیوپتر در در فواصل D 25/0
قطر: ۵ میلی متر
شکل: محدب الطرفین
جنس: Biosil
ضریب شکست:‌ ۴۲۷/۱
ACD 5/43 میلی متر
طول کلی: ۱۲ میلی متر برای ۱۰ تا ۵/۱۶ دیوپتر

[لوازم چشم پزشکی] کراتومتر
‌کراتومتر وسیله ای است که متخصصان حفاظت از چشم برای اندازه گیری انحنا و بازتاب سطح قدامی قرنیه از آن استفاده می کنند. کراتومتر‌، که گاهی افتالمومتر نیز نامیده می‌شود، در ابتدا برای تشخیص آستیگماتیسم و تعیین درجه و درمان آستیگماتیسم استفاده می‌شد.آستیگماتیسم وضعیتی برای چشم است که قرنیه یا عدسی بد شکل شده و سبب مشکلات بینایی می شود.
نخستین کراتومتر در اواخر قرن ۱۹ در یک تلاش مشترک با چشم پزشک فرانسوی (Louis mile Javal ) که بنیان گذار و رئیس آزمایشگاه چشم پزشکی در دانشگاه سوربن پاریس بود ، وشریک و شاگرد سابقش ، Hjalmar Schiotz اختراع شد.
کراتومترهای امروزی از سنسورهای نوری و تکنولوژی کامپیوتری برای اندازه‌گیری تطبیق و کنتراست قرنیه در برابر مقدارهای از قبل تعیین شده استفاده می‌کنند. مقدارهای تعیین شده توسط کراتومتر، مقدارهای “کراتومتریک” نامیده می شوند و متخصصان حفاظت از چشم را قادر می سازند که وجود و درجه آستیگماتیسم را تعیین کنند. دو نوع آستیگماتیسم وجود دارد: رایج ترین آن بد شکلی قرنیه است اما گاهی عدسی که در پشت قرنیه است نیزمی تواند بد شکل شود. یک قرنیه طبیعی کروی است ولی در نمونه های آستیگماتیسم، قرنیه دوک مانند است.کراتومتر در درجات (زوایای) متفاوت قرنیه را اندازه گیری کرده و به تعیین یک نسخه اصلاح کننده مناسب، درجه اصلاح و اینکه عدسی های مقعر و محدب نیازمند بازگرداندن دید به یک سطح قابل قبول هستند، کمک می کند.
همچنین یک کراتومتر بارها در پروسه های خاص عمل جراحی، برای کمک به جراح چشم استفاده می شود. استفاده کننده کراتومتر یک چراغ LED به عنوان نقطه کانونی برای مریض و انکسار زوایا (منتها درجات) مناسب ،آماده می کند که جراح را قادر می سازد در طی آب مروارید و دیگر جراحی های اصلاحی چشم ، برش های دقیقی ایجاد کند. همانگونه که کراتومتر با تکنولوژی تکامل می یابد سایر ابزارها و جریاناتی که جهت حفاظت از چشم انجام می شود نیز توسعه می یابد. امروزه نه تنها برای متخصصان حفاظت از چشم تعیین دلیل اصلی مشکلات بینایی امکان پذیر نیست‌، بلکه تصحیح بسیاری از شرایط موثر بر سلامت بینایی و چشم از طریق جراحی نیز امکان پذیرنیست.
یک کراتومتر روابطی را بین اندازه شیء (O) ، تصویر شیء (I) ، فاصله بین سطح انعکاسی و شیء (d) و شعاع سطح انعکاسی (R) به کار می برد . اگر سه تا از این متغیرها معلوم باشند (یا ثابت باشند) ، چهارمی با استفاده از رابطه dI/O2R= به دست می اید.
روش های مجزایی برای تعیین R وجود دارد کراتومترهای نوع ژاوال- شیتز اندازه تصویر ثابتی دارند که معمولا در آن ها دو حالت دیده می شود در حالی که کراتومترهای بوش اند لومب اندازه تصویر ثابت و در عین حال یک حالتی دارند.

کراتومترهای ژاوال- شیتز
کراتومتر ژاوال- شیتز یک دستگاه دو وضعیتی است در آن یک تصویر ثابت با اندازه دو برابر و اندازه شیء قابل تنظیم برای تعیین شعاع انحنا سطح انعکاسی به کار می رود . برای این منظور از دو مایر روشن استفاده می شود . یکی از آن ها یک چهارگوش قرمز و دیگری به صورت طرحی از یک پلکان سبز رنگ است که در کناره‌های دستگاه در فاصله ثابتی از چشم تنظیم می‌شوند.
با حرکت دادن مایرها در طول مسیر ریل مانند و تغییر فاصله بین آن دو می توان اندازه تصویر را تنظیم کرد . به واسطه یک منشور ولاستون که باعث می شود هر یک از تصاویر کناری با هم در یک ردیف (سطح) قرار گیرند، تصویر منعکس شده دو برابر می شود. هر نوع حرکتی از چشم می تواند تصویر را به همان بزرگی و راستا جابه جا کند.

کراتومترهای بوش اند لومب
کراتومتر بوش اند لومب کراتومتری تک حالتی است که بر مبنای تفاسیری از ترکیب‌های دیوپتری می دهد کار می کند . این نوع با کراتومترهای ژاوال- شیتز در این که اندازه شیء ثابت ولی اندازه تصویر متغیر است ، تفاوت دارند . در این کراتومترها پرتوهای منعکس شده از میان صفحه ای با چهار روزنه- که دو تای آن ها برای فوکوس کردن مایرها در فاصله کانونی تلسکوپ دستگاه و دو تای دیگر برای ترکیب منشور دو تایی به کار می روند – عبور می کنند.
این وسیله بر مبنای طراحی های هلمولتز که منشورها در یک ردیف به صورت عمودی و افقی حرکت می کنند پایه گذاری شده است که این خود باعث ایجاد دو تصویر قابل تنظیم یکی در بالا و دیگری در سمت چپ تصویر اصلی می شود با تنظیم کردن فاصله بین ای پیس و منشور می توان قدرت مؤثر این منشورها را تغییر داد . وقتی که این فاصله کاهش یابد، قدرت مؤثر منشوری نیز کاهش می یابد و این خود باعث کاهش اندازه تصویر در طول مسیر نسبی منشور می شود . حرکت دوباره می تواند تصویر را به حالت اولیه اش نزدیکتر کند. افزایش فاصله میان ای پیس و منشور باعث افزایش قدرت منشوری می شود. چون در هر ستونی که با دیگری تنظیم می شود دو منشور وجود دارد، قدرت در محورهای بزرگ و کوچک می تواند به طور مستقل و بدون تنظیم موقعیت و جهت دستگاه اندازه گیری شود.کراتومترهای بوش اند لومب برای تبدیل اندازه های به دست آمده از سطح قرنیه به مقدار دیوپتری، فرمول عمومی عدسی ها را به کار می برند و n را ۳۳۵/۱ فرض می کنند. این مقدار فرضی دربردارنده بخشی کوچک ولی در عین حال مهم از قدرت منفی سطح خلفی قرنیه است که این فرمول هم باعث خواندن قدرت انکساری (بر حسب دیوپتر) و هم شعاع انحنا (بر حسب میلیمتر) می شود.


دستگاه آنالیز سیگنال های حیاتی مرتبط با سیستم بینایی
از این دستگاه برای تحریک، ثبت و آنالیز سیگنال های حیاتی مرتبط با سیستم بینایی در انسان و حیوانات استفاده می شود.
این دستگاه قادر به انجام بیش از ۲۰ نوع تست است که بعضی از آن ها عبارتند از:
EOG
Mf ERG
ISCEV ERG
Flash ERG
Mf VEP
Flash VEP
Contrast Sensitivity
Dark adaptometery
Primetery
ENG
تست های این دستگاه با آخرین استاندارد‌‌‌های اعلام شده از سوی ISCEV هماهنگ بوده و به دو صورت کلی الگو (Pattern) یا تحریک (Flash) قابل انجام است. کاربر توانایی تسلط کامل بر کلیه پارامترهای تست مانند فرکانس و شدت تحریک، فرکانس و اندازه الگو و زمانبندی تست را دارد. فیلترهای نرم افزاری، تحلیل های مختلف ریاضی و نمودارهای دو و سه بعدی از مهمترین برجستگی های این دستگاه است. همچنین سخت افزارهای جانبی برای تست روی کودکان و حیوانات موجود است. این دستگاه از سه قسمت عمده سخت افزاری Reti port ، Reti scan و PC تشکیل شده است.